Top 10 Minecraft Servers

top-10-minecraft-servers
Create Minecraft Server

minecraft_server_gameserverHoe herken ik een goede server?

Het is moeilijk om namen te plakken op wat de beste servers zijn. Het antwoord op de vraag is erg subjectief omdat het van veel factoren afhangt. Niet iedereen vindt hetzelfde leuk en niet iedereen spendeert evenveel aandacht aan bepaalde aspecten van het spel. Daarom is de lijst niet altijd hetzelfde. Er bestaan verschillende filmpjes op Youtube waar een ordening wordt gegeven met uitleg, alsook websites zoals Minecraft-server-list.com waar iedere maand opnieuw gestemd wordt om te zien welke servers in het spotlicht komen te staan.

Top 10 Beste Minecraft Servers

Er zijn een aantal criteria waar je op kan letten om te bepalen welke servers je tijd waard zijn en welke niet. Hier is een lijstje met de huidige top 10 en waarom ze zo goed zijn.

  1. Origin. Kies uit twee facties en sluit je aan in een massieve oneindige oorlog. Deze server is nog vrij nieuw, dus nu is een goede kans om samen met de andere leden een fijne community op te bouwen.
  2. Vortex Network. De voornaamste focus ligt erin om hacken te voorkomen en een stabiele Minecraft server aan te bieden, beheerd door vriendelijke moderators.
  3. Skyblock. Een grote en snelle server met veel plaats, waar je tevens je eigen vliegende eilanden kan creëren.
  4. ArkhamNetwork. Een groep van netwerken, dus niet één enkele server. Bovendien brengen deze mensen klantenfeedback hoog in het vaandel. Updates volgen regelmatig afhankelijk van wat jij graag wilt.
  5. Minetime. Een grote server met sterke, active moderators die zich vooral inzetten om glitches op te sporen en verbeteren. Ze offeren ook spelmodules aan die gebaseerd zijn op bekende RPGs.
  6. MC Legends. Beloningen, een anti-cheat systeem, custom plug-ins en nog veel meer wachten je op deze klassevolle Minecraft server.
  7. FadeCloud maakt zich vooral bekend door het unieke speler-tegen-speler systeem en zelfgemaakte rangen, alsook een gevangenis.
  8. Lichcraft heeft de meeste optionele modes van allemaal en heeft bovendien niets dan goede reviews ontvangen voor al meer dan 3 jaren ondertussen.
  9. Mineplex is de grootste Minecraft server die tevens ook de grootste aantal medewerkers heeft. Als je ook maar het kleinste probleempje vindt, mag je er zeker van zijn dat ze je meteen komen helpen.
  10. Hypixel Network. Net zoals ArkhanNetwork bedraagt het meerdere netwerken en dus een eindeloos aantal spelmogelijkheden. Samen met een enthousiaste community vormen zij dé ‘place to be’!

Conclusie; Wat is de beste minecraft server?

Zoals je kan zien, moet je met veel elementen rekening houden om een goed antwoord op de vraag “wat zijn de top 10 Minecraft servers” te formuleren. Het hangt een beetje af van je eigen mening en factoren zoals waar je naar op zoek bent en hoe betrouwbaar en snel de server is. Uiteraard kan de kwaliteit van de server met de tijd verbeteren of juist verlechteren of zelfs ofline gaan dus hou deze lijst in de gaten want we gaan hem bijhouden!